tirsdag 18. mars 2014

Bringebærkringle.

Jeg er skikkelig, skikkelig dårlig på baking! Særlig gjærbakst. Jeg kan gjøre alt etter boka, men deigene mine vil bare ikke heve.. Men denne gangen! Denne gangen fikk jeg det til!

Til deigen trenger du:

100g smør
3 1/2dl melk
50g gjær
Ca 650g mel
90g sukker
Ett sammenpisket egg til pensling
Perlesukker

Fyllet:

1 1/2dl godt bringebærsyltetøy (gjerne hjemmelaget)
1ts vaniljepulver
1ss kanel
1ss revet appelsinskall

Smelt sukkeret i en kjele. Tilsett melk og varm blandingen til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over væsken. Tilsett mel og sukker og elt deigen i en kjøkkenmaskin ved middels hastighet i ca fem min. Dekk til bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.

Når deigen er hevet skal du slå den sammen og kjevle den ut til et rektangel. Jeg valgte å dele min deig i to og lage to kringler.
Smør syltetøyet jevnt utover. Begynn å rulle sammen deigen fra den ene langsiden og rull den sammen som en rullekake.

Legg rullen på et stekebrett med bakepapir.
Bruk en skarp kniv og splitt rullen i to på langs, men la 2cm være igjen slik at rullen henger sammen i den ene enden. Tvinn de to lengdene sammen og form rullen til en krans.



Dekk kransene med plastfolie og la de heve i ca 40min.
Varm ovnen til 200 grader.
Pensle kransene med egg og dryss over perlesukker.

Stek kransene midt i ovnen i ca 20min og avkjøl på rist.


Siv Anitra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar