Påske er helt klart en åpning på grillsesongen for vår del, og som et naturlig tilbehør til all grillmat, laget jeg i dag hjemmelaget potetsalat. Den man får kjøpt i butikken kan jo virkelig ikke sammenlignes med en man lager selv, hverken på smak eller særpreg. Det er mange varianter, noen bruker nøtter i, noen bruker sylteagurk, noen bruker epler, og så videre. Jeg foretrekker den ganske plain, men her er det altså muligheter for å tilsette det man synes er godt.
I tillegg til at hjemmelaget potetsalat er utrolig godt, er det utrolig enkelt. Bare se her:
Du trenger:
- ca 1 kg poteter (nypoteter er de beste, vil jeg mene - Amadinepoteter er en god nummer to)
- en boks med rømme/creme fraiche/kesam - her kan du selv velge etter hva du liker best
- en pakke/en tube med majones
- litt limejuice, enten fersk eller ferdig presset
- 2-3 fedd hvitløk
- 2 stk vårløk
- fersk basilikum
- salt
- pepper
- chili-krydder av noe slag, jeg bruker "Chili Explosion"
1. Kok potetene i ca 10-15 minutter, med skall. Pass på at de ikke kokes ihjel, det er bedre med litt harde poteter enn litt for myke poteter (de detter bare fra hverandre når man blander alt senere).
2. Skrell potetene (hvis du ønsker), og del de opp i mindre biter.
3. Skrell hvitløksbåtene, og klem dem flate med en bred kjøkkenkniv. Deretter skal de finhakkes.
4. Rens og vask vårløken, og finhakk den.
5. Finn frem en bolle, og ha rømme og majones i den. Bland dette forsiktig sammen. Tilsett hvitløk og vårløk, og bland godt.
6. Finhakk basilikum, og ha det i bollen.
7. Tilsett ca 1-1 1/2 ts limejuice
8. Smak deg frem med salt, pepper og chilikrydder.
9. Når smaken er passe for deg, vender du forsiktig inn potetene. Pass på at alle potetene blir dekket.
10. Pynt gjerne med litt finhakket basilikum og noen basilikumblader. Litt nykvernet pepper gjør seg også. :)
PS! Potetsalat holder seg en stund i kjøleskapet, og kan derfor gjøres klar et par dager i forveien hvis det passer tidsskjemaet bedre. Jeg vil allikevel anbefale å lage den samme dag som den skal serveres, for å få en mest mulig lun salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar