Jeg er gift med en biffelsker. Vi spiser mye biff. Helst indrefilet og helst helstekt i ovnen.
Denne gangen startet jeg med å renskjære og marinere kjøttet.
Jeg penslet kjøttet med flytende honning og hadde på salt, pepper og tørkede urter.
Jeg liker denne honningen til matlaging, fordi den er litt mer flytende enn vanlig honning.
Deretter laget jeg en stekeskorpe på kjøttet ved å steke det raskt i en varm panne med litt smør, og så satte jeg det i ovnen ved 100 grader til kjøttet hadde en kjernetemperatur på 60 grader.
Jeg laget en gulrot- og kålrotpure ved å rense og dele opp en liten kålrot, fire-fem gulrøtter og koke de møre i lettsaltet vann sammen med to fedd hvitløk. Deretter kjørte jeg det glatt med stavmikseren sammen med 2 ss smør og litt fløte. Så smakte jeg til med salt og pepper.
Jeg stekte aromasopp i smør og hadde litt fløte oppi og forvellet litt spinat.
Til denne retten kjøpte jeg rett og slett ferdig urtesaus fra Stange. Den er magisk!
Som en liten siderett til dette stekte jeg to maiskolber og laget hjemmelaget kryddersmør.
Da hadde jeg ca 4 ss romtemperert smør og blandet inn salt, pepper, paprika, koriander og chili.
Det beste er å smake seg frem til du får så mye smak på smøret som du ønsker selv :)
Siv Anitra.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar