tirsdag 18. mars 2014

Italiens pizza til folket!

Kjenner du noen som ikke liker pizza?
Det gjør ikke jeg! Og etter mine reiser til Italia har jeg fått en helt annen oppfatning av hva pizza egentlig er.
Skikkelig pizza skal ha en sprø, tynn bunn og ha nettopp DITT favorittfyll på!

Jeg lage pizza i forje uke, og hver eneste gang jeg lager pizza fra bunnen av så tenker jeg "Hvorfor gjør jeg ikke dette oftere?" Det tar ikke spesielt lang tid, og det blir kjempegodt!

Deig:
1 1/2dl lunkent vann
4ss olje
225g hvetemel (ca 4dl)
2ts tørrgjær
1/2ts salt

Rør ut gjæren i vannet. Ha mel, salt og olje i en bolle, og ha oppi vannet og gjæren.
Rør først, og kna deretter til du får en smidig deig. Og tro meg; du kjenner det når konsistensen er perfekt!

La deigen heve i 1-2 timer.


Ja... denne gangen var det Knut Einar som stod for fotograferingen...

Når deigen er ferdighevet deler du den i 4 og kjevler den ut til den blir passe tynn og passe rund.
Pensle pizzabunnene med vann, og prikk de med en gaffel for å unngå luftbobler.

Forstek bunnene ved 230 gader i ca 5 min. Deretter kan du pynte de med akkurat hva du vil og steke de i 6-8 min til. Følg med på de de siste minuttene. Du ser når de er ferdige.


Jeg laget en enkel pizzasaus:

1 finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
3ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater
3ss tomatpure
1 ts balsamicoeddik
1ts salt
1ts pepper
1/2ts sukker
2ss frisk, hakket basilikum eller oregano.

Kjør alt med stavmikseren. Denne kan du bruke kald. Du trenger ikke koke den. Men har du lyst, har du lov :)

Jeg hadde saus og fersk mozarella på alle bunnene. Når de var ferdigstekt hadde jeg på Pata Negra-skinke og ruccola.
Du kan også erstatte tomatsausen med pesto, eller bruke begge deler.
Her er det bare fantasien som setter grenser.

Siv Anitra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar