Men som alt annet er jeg kresen på dette også. Med tre barn i hus har jeg spist et respektabelt antall burgere fra Mc.Donalds og Burger King, og jeg sier som Shania Twain; That don`t impress me much!
Men grove burgere, gourmet-burgere eller hjemmelagede burgere kan være skikkelig digg!
Og det var det jeg skulle lage til min kjære mat, matkritiker og forsøkskanin her en kveld.
Så jeg startet med å sette en deig til burgerbrød.
2 dl vann
1,5 dl melk
25 g gjær (bruker du tørrgjær tilsvarer dette en halv pose.)
2 ss olje
1 ts salt
0,5 ts sukker
10 dl hvetemel (Jeg valgte å bruke siktet rugmel)
Varm opp vann og melk til det er fingervarmt og løs opp gjæren i blandingen.
bland dette sammen med alt det andre og elt dit du har en smidig, fast og glatt deig.
Hev i ca 40 min til deigen har dobbel størrelse.
Kjevle deigen ut til den er ca 2 cm tykk. Skjær ut runde stykker og legg på et stekebrett med bakepapir.
La de deretter heve i 20 min til.
Pensle med et sammenpisket egg og dryss sesamfrø på.
Stek nederst i ovnen på 225 grader i 13-15 min.
Avkjøl og del i to.
Selve burgerene laget jeg etter "Man tar det man har"-metoden. Men du bør bruke karbonadedeig og ikke kjøttdeig.
500 g karbonadedeig
1 egg
salt
pepper
1/2 ts chilipasta
1 ts cayennepepper
1 ss utrekrydder (Jeg brukte en type jeg har kjøpt i chinatown i London. Har du friske urter, så er det alltid det beste)
1 hvitløksfedd, revet
1 sjalottløk, finhakket
Bland alt godt sammen og la hvile en halvtimes tid.
Del deigen i to og lag to runde boller.
Legg de i varm panne med smeltet smør, og trykk de litt flate i det du legger de i. Hvor lenge du steker de er opp til deg. Jeg lot de være lett rosa i midten, men ikke helt rå.
Hva du velger som tilbehør kommer jo helt an på hva du liker. Jeg ville lage en litt annerledes burger, så jeg brukte parmesan i tykke skiver, grønn jalapeno relish, hvitløk- og chilimajones med mais og cherrytomater ved siden av.
For å lage hvitløk- og chilimajones tar du rett og slett majones (jeg foretrekker den amerikanske på glass) og rører inn chilipasta og revet hvitløk. Smak til med salt og pepper. Rør deretter inn maisen.
Slik ble det ferdige resultatet. Som du ser er det noe veldig feil med dette bildet. Ja, helt riktig. Burgerbrødet!
Det er med baking som det er med planter når det gjelder meg. Det funker bare ikke. Plantene dør og deigen vil bare ikke heve. Her i huset er det Knut Einar som tar seg av både vanning og baking:) Så neste gang skal jeg sette bort burgerbrød-ansvaret til han.
Burgerbrødene ble til en slags pita-kjeks...
Men jeg skal ikke gi opp bakinga altså! Jeg lover :)
Siv Anitra.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar