mandag 24. februar 2014

Tagliatelle med steinsopp og kremet saus

En fantastisk deilig pastarett som passer like godt på hverdager som til fest!



Du trenger:

- Tagliatelle-pasta, gjerne fersk. Tørket kvalitetspasta fungerer også. Jeg valgte en italiensk, tørket durumpasta kjøpt på Mathallen.

- Tørket steinsopp

- 1 boks fløte

- 2 hvitløksfedd

- 1 sjalottløk
- noen dråper trøffelolje eller olivenolje med trøffel
- olivenolje
- smør
- salt og pepper
- parmesan


1. Først og fremst må steinsoppen legges i bløt (i vann). Den kan gjerne ligge og godgjøre seg i minst 20-30 minutter. Mens du venter på at soppen skal bli bløt og god, finhakker du sjalottløk og hvitløk.

2. Når soppen har ligget i vann i 20-30 minutter, presser du ut vannet av soppen, og legger den på litt kjøkkenpapir. Sil deretter vannet som soppen lå i, slik at du får ut diverse rester.

3. Fres løken i olje, til den er gyllen. Pass på at den ikke brenner seg. Hell i litt av vannet fra soppen, og la det småkoke og redusere til ca halvparten.

4. Fyll en romslig kjele med masse kaldt vann. Ha i salt og olivenolje, og kok opp. Tilsett pastaen når vannet koker, og kok som anvist.

5. Del soppen i passelige biter, og stek i tørr panne. La vannet få dampe seg ut av soppen, slik at den er mottakelig for ny fuktighet. Når soppen har frest en stund, tilsetter du smør og litt salt og pepper.

6. Tilsett fløte i det reduserte soppvannet, og la det småkoke i et par minutter. Tilsett litt revet parmesan, et par dråper med trøffelolje og smak til med salt og pepper.

7. Hell vannet av pastaen, og ha den oppi stekepannen sammen med soppen. Hell over fløtesausen, og bland godt sammen. Riv gjerne litt parmesan på toppen.


Voilla, deilig middag er klar til servering!



Ida :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar