mandag 24. februar 2014

En super oppskrift på hjemmelaget pasta!

Den fantastiske pasta-kokken Ida har nå gitt dere sitt hjerte.
Jeg vet at Karsten (hennes samboer) elsker denne retten!

Og her kommer et tips fra meg.

Fersk pasta er lett tilgjengelig i de fleste butikker, men det er så lett å lage selv!

Her er den "magiske" oppskriften:

Til fire personer:

175g hvetemel
1/2 ts salt
2 egg
1/2 ts olje.

Og that`s it.

Bland det sammen i den rekkefølgen jeg har skrevet det i. Det er ikke mer vanskelig enn det. Deigen skal være seig og smidig, men ikke sette seg fast i underlaget. Føl deg frem med fukt og mel.

Og du trenger ingen pastamaskin. Sist jeg laget pasta rullet jeg den flat med en tom rødvinsflaske:)

lag den så tynn du kan, og kok den. Pasta trenger ikke fosskoking, men pasta trenger mye vann. Ha gjerne salt og olje i vannet. Men husk at oljen fester seg til pastaen og gjør at den fester seg mindre til en evnt saus:)

Hjemmelaget pasta kokes i 3-4 min.

Siv Anitra.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar