Midt i hjertet av Oslo sentrum, idyllisk langs Akerselva og en rask gåtur fra vakre Grünerløkka, ligger Mathallen. Inspirert av europeiske mathaller rundt om i storbyene, er Mathallen et gastronomisk paradis for matelskere og til stor inspirasjon for alle som er interessert i mat.
Mathallen tilbyr fantastiske råvarer innenfor de fleste kategorier, og selv om prisene kanskje er av det høye slaget, er det verdt et besøk og verdt smaksprøver fra de ulike butikkene. Personlig er min store svakhet spekeskinkene til spanske Barramòn. De løvtynne skivene smelter på tunga, og smaker rett og slett himmelsk. I tillegg til Barramòn, stikker jeg ofte hodet innom ostedisken til Den Blinde Ku, de norske smakene til Smak av Valdres og Bondens Butikk.
Blir man sulten underveis (jeg kommer aldri til å forstå de som ikke blir sulten under et besøk på Mathallen), er det godt utvalg av både enkel og mer komplisert mat. Nede i kjelleren finner du Jan Vardøens "Smelteverket", som forøvrig er Norges, ja faktisk Skandinavias lengste bar! De serverer spennende barmat med en amerikansk touch og selvfølgelig godt, norsk øl fra mikrobryggeriene.
I hovedetasjen finner du blant annet asiatisk crossover tapas på Atelier Asian Tapas, fransk mat på Ma Poule og spennende paier på Hello Good Pie.
Mathallen er Mekka for undertegnede, og hvis du ikke har somlet deg dit enda: WHAT THE F*** ARE YOU WAITING FOR? Jeg lover deg at det er verdt et besøk, og jeg lover deg at det er verdt å være litt løs i lommeboka den ene dagen du er der.
Nysgjerrig på mer? www.mathallen.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar