lørdag 19. april 2014

Påskegodt: Chocolate Chip Cookies

Jeg fikk et innfall tidligere i påsken om at jeg måtte bake noe godt. Gjærdeig var ikke noe alternativ (det tar jo så lang tid..), så da landet jeg på chocolate chip cookies, eller kjeks med sjokolade om du vil. 

Det er enkelt, fort gjort, krever ikke noen spesielle ingredienser som er vanskelige å få tak i, og smaker rett og slett helt himmelsk. Kjekt å ha når noen kommer på kaffebesøk er det også. :)


For å lage disse deilige kjeksene, trenger du:

- 400g mel
- 200g sukker
- 230g brunt sukker
- 2 egg
- 300g smør
- 2 ts natron
- 1 ts salt 
- vanilje (vaniljestang/vaniljeessens)
-  ca 200g sjokoladebiter 




1. Bland sukker, brunt sukker, smør og vanilje til en fluffy blanding. Smøret bør være mykt og lett å røre.


2. Tilsett ett egg av gangen, og bland godt.


3. Bland mel, natron og salt i en bolle. Bland det med resten av røra, litt og litt. 

4. Tilslutt vender du forsiktig inn sjokoladebitene, for hånd.




5. Legg bakepapir på stekebrettene, og fordel deigen rundt i små klaser. Ca 1 toppet spiseskje per kjeks er passe.  Vær obs på at de flyter utover, så beregn god plass på brettet. 



6. Stekes på 160C i ca 10-12 minutter, til de har blitt gyldne. De vil ikke se helt ferdige ut, men ved avkjøling vil de stivne mer og bli myke og deilige inni. Stekes de for lenge blir de harde og ikke like gode. 

7. Avkjøles på brett etter steking.



Nam, nam, nam! Farlig gode :) 


-Ida-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar