Så i dag deler jeg en av mine matfavoritter med dere: thaisuppe. Thaimat er en stor favoritt hos meg, og jeg bruker stadig vekk de typiske asiatiske smakene i maten min. En suppe er en enkel middag å lage, og den smaker veldig, veldig godt! Og hva føles vel bedre enn å lage middagen helt fra bunnen av? :)
Hva grønnsaker angår, er dette gjerne en jeg-tar-det-jeg-har-rett, men med noen begrensninger. Mine favoritter å bruke er aspargesbønner, fersk minimais, gulrot og paprika. Denne gangen hadde jeg to av fire i kjøleskapet, og supplerte derfor med brokkoli og squash - som forøvrig også fungerer veldig bra. Du kan også bruke sjampinjong, løk, vårløk, bambusskudd, vannkastanjer, osv.
Dette trenger du:
- nøytral olje
- 2-3 kyllingfilèter
- 1/2-1 pakke eggnudler
- 1 boks kokosmelk
- 7 dl kyllingbuljong
- 2 gulrøtter skåret i tynne staver
- ca 1/2 paprika skåret i staver
..denne gangen ble det:
- 1/2 brokkoli i små buketter
- 1/2 squash i terninger
- 1 bit fersk ingefær, revet til ca 2 spiseskjeer
- 2-3 hvitløksfedd
- 3-5 teskjeer rød currypaste (eller mer, alt utfra hvor sterkt du liker det)
- 1 stilk fersk sitrongress (eller 2-3 fra glass) - bankes og deles i tynne skiver
- 1/2 lime - saften av denne
- 2-3 ss thai soyasaus
- 2 ss fish sauce
- salt og pepper
Begynn med å strimle kyllingen og dele opp grønnsakene. Husk å bruke to forskjellige skjærebrett! Stek kyllingen raskt i en panne med litt olje, for å få en stekehinne. Den skal ikke gjennomstekes!
Legg kyllingen og de kuttede grønnsakene til side, og finn frem hvitløk, sitrongress og ingefær. Finhakk hvitløken, bank og skjær opp sitrongress og riv nok ingefær til å få 2 ss.
I en romslig kjele varmer du 3 ss olje, og tilsetter så currypaste. Dette skal få frese i ca ett minutt på medium + varme. Har du for høy varme vil pasten brenne seg litt. Tilsett så sitrongress, hvitløk og ingefær, og fres dette raskt i maks 1 minutt. Rør stadig om, så slipper du å få den bitre smaken av brent hvitløk.
Tilsett kokosmelken, og la blandingen få småkoke litt i noen minutter. I mens koker du opp vann til nudlene, som anvist på pakken.
Hell i buljongvannet og kok opp på ny. Smak til med soyasaus, fish sauce og salt & peper. Tilsett grønnsakene og kyllingen. La suppen koke til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene er passe møre.
Når nudlene har kokt seg ferdig, heller du de av i et dørslag, og skyller de med kaldt vann. Bruk en saks og klipp opp nudlene i mindre lengder, og ha de oppi suppa.
Serveres gjerne med et dryss fersk basilikum eller fesk koriander.
Kos deg :)
-Ida-
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar