fredag 23. januar 2015

Kylling satay med ris og nanbrød

Dette er en av mine favorittkosemiddagsretter, og passer fint på fredagskvelden eller når du venter gjester. Det er godt og enkelt, og krever hverken mye tid eller mange ingredienser som er vanskelige å få tak i. Satay kan serveres og lages på mange forskjellige måter. Noen serverer sausen ved siden av, noen har den på kyllingen før den stekes.

Jeg fikk denne versjonen servert i et utdrikningslag for en venninne noen år tilbake, og har laget den mange, mange ganger siden da. Har etterhvert gjort noen endringer på den opprinnelige oppskriften, men vil fortsatt ikke ta på meg noe cred for selve oppskriften. :p




Fikk et par minutter for mye i ovnen, denne her... :p


Dette trenger du til 2 personer:

- 2 stk kyllingfileter
- noen grillpinner (de av tre funker helt fint)
-  ris
- nanbrød 

til sausen:
- 5-6 spiseskjeer peanøttsmør
- 4 ss mango chutney
- 2 ss limejuice
- 3 ss soyasaus
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 stk fersk chili eller chilikrydder/cayennepepper
- 1/2 boks kokosmelk
- en klype salt
- en klype pepper

til rømmedressing:
- 1/2 boks rømme
- 5-6 blader fersk basilikum, finhakket
- 1 fedd hvitløk
- en klype salt
- en klype pepper
- 1 ts sukker
- 1 ss limejuice

Dette gjør du:

Skjær kyllingfileten i små biter, og tre de på så mange spyd som du ønsker. Jeg lager 5 eller 6 spyd, og har heller litt færre kyllingbiter på hvert spyd, og legg de i en ildfast form eller i en langpanne, sammen med litt olje.
 


Sett på ovnen på 200 grader og sett en kjele med vann til oppkok, til risen.

Bland sammen peanøttsmør, mango chutney, soyasaus, hvitløk, chili og limejuice, gjerne med en stavmikser, til det blir en jevn og glatt saus. Den vil være litt tykk. Tilsett 3-4 ss av den faste kokosen i kokosmelka, og bland dette godt inn i susen. Tilsett deretter ca 2 ss av den flytende kokosmelken, for å få en litt løsere konsistens på sausen.
Smak til med salt og pepper, og evt litt chilikrydder hvis du ønsker sausen sterkere.



Dæsj sausen på kyllingspydene, slik at hvert spyd blir dekket. Det skal være litt mye av den, det er da det blir best. :)



Sett kyllingspydene inn i ovnen. De skal steke i ca 15-20 minutter.  Kok ris som anvist på pakken.

Mens kyllingen steker, lager du rømmedressingen. Ta 1/2 beger med rømme i en skål. Finhakk hvitløk og fersk basilikum, og bland dette i rømmen. Ha i litt limejuice og sukker, og smak deg frem med salt og pepper. La dressingen stå på benken og godgjøre seg til resten av maten er ferdig. 





Når kyllingen er ferdig stekt, slenger du inn et par fuktet nanbrød i ovnen og lar de steke i ca 2 minutter. Skjæres opp og serveres varme.

Denne retten gjør seg med mange ulike grønnsaker, f.eks. en salat, aspargesbønner, brokkoli og lignende. 

Kos deg! 

-Ida-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar