mandag 2. november 2015

Fiskesuppe thai style

Tidligere har jeg lagt ut en oppskrift på fiskesuppe. Da jeg skulle i gang med dagens middag, var det denne fiskesuppa jeg hadde i tankene. Underveis fant jeg ut at jeg ville dra det i en annen smaksretning, og endte opp med en thai fiskesuppe (med det jeg hadde hjemme akkurat da - du kan selv ha i det du har liggende av grønnsaker og fisk). Det er veldig fort gjort, og absolutt en fin hverdagsmiddag for både travle og mindre travle folk og familier. :)



Dette trenger du:

nøytral olje
2-3 fedd hvitløk
1/2 løk eller 2 sjalottløk
en bit fersk ingefær
2-3 gulrøtter
ca 1/2 fennikel
1 vårløk
ca 7 dl fiskekraft/fond
2 stk laksefileter
2 stk steinbitfileter
ca 100g reker (pillede)
1 boks kokosmelk
2 ts (eller mer, hvis du liker det sterkere) rød curry paste
1 ss fiskesaus
1 ss limejuice
Litt pepper (og evt salt)


Dette gjør du:

1. Finhakk hvitløk og løk, og skjær gulrøtter og fennikel i tynne skiver. Finrasp ingefær så du har ca 1 ss. Ikke ta med det trevlete som legger seg oppå rivjernet, det blir trått i konsistensen.

2. Skjær fisken i passende terninger, og legg til side.

3. Fres currypasten i litt olje i en kjele. Rør mens den freses, i ca 30 sekunder. Pass på varmen!

4. Tilsett løk og hvitløk, og fres dette til det blir blankt og litt mykt. Hvitløken brenner seg raskt, så vær obs. Brent hvitløk smaker bittert, og er ikke så veldig godt. Ha i ingefær helt til slutt, freses i noen sekunder.

5. Ha i en boks med kokosmelk, og kok opp. Tilsett deretter fiskekraften eller fonden, ferdig utblandet.

6. Ha i gulrøtter og fennikel, og gi suppen et oppkok. Småkok suppen i noen minutter, til grønnsakene er møre og fine. Smak til med fiskesaus, lime og pepper. Jeg bruker ikke noe særlig salt i, da kraft/fond ofte er salt nok.

7. Når grønnsakene er ferdige, slår du av platen. Legg fiskebitene forsiktig oppi suppen, og la de trekke i ca 5-10 minutter. Helt på slutten kan du ha i rekene, da de bare skal varmes.

8. Hakk opp litt vårløk, og ha i suppa rett før servering.

9. Server suppen med et lite dryss av fennikel"gress" og ferskt brød til.


God middag!

-ida-









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar